Rendőrségi

2015.01.30. 06:51

Hóban elakadt személyautók, kamionok – Ez történt csütörtökön

A délelőtti óráktól kezdődően nagy mennyiségű hó hullott csütörtökön Vas megye területén. A havazással összefüggésben tíz esetben érkezett bejelentés a megyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjában.

A hirtelen jött havazás miatt tíz esetben riasztották a megye tűzoltó egységeit hóban elakadt, árokba csúszott vagy úttesten keresztbe fordult járművek műszaki mentéséhez.

A megye minden tájáról érkeztek bejelentések, megcsúszott és forgalmi akadályt képező kamion mentését hajtották végre a tűzoltók Kisunyom, Bögöte, Sitke és Répcelak közelében, árokba csúszott személygépjárműveket vontattak vissza az úttestre Hosszúpereszteg, Csákánydoroszló és Kőszeg határában, valamint egy esetben egy úttesten keresztbe fordult, járaton kívüli autóbuszt állítottak vissza a pályára Kőszegszerdahely és Bozsok között.

A három hivatásos és két önkormányzati tűzoltó-parancsnokság mellett a kőszegszerdahelyi és bozsoki önkéntes tűzoltók, valamint Hosszúpereszteg Önkéntes Tűzoltósága is részt vett a havazással összefüggő beavatkozások végrehajtásában.

A pénteki nap során az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint eső vagy havazás formájában további csapadékra kell számítani. A délelőtti órákban jellemzően eső valószínű, kora délutántól pedig fokozatosan ismét havazás és vizes hóréteg képződése várható. A mai nap folyamán lehulló eső és hó összmennyisége a Nyugat-Dunántúlon 20 mm körül alakulhat.

A megye közútjainak burkolata a csütörtökön lehullott csapadék miatt szinte mindenütt hókásás, vizes, ezért a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság továbbra is arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott körültekintéssel vezessenek, és indulás előtt tájékozódjanak a várható időjárási helyzetről, útviszonyokról!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!