Rendőrségi

2015.11.17. 08:27

Ismeri ezeket az embereket? - Garázda szurkolókat keres a rendőrség

A gyanú szerint ezek a férfiak rongáltak, és rendőröket dobáltak szeptember 4-én a Magyarország-Románia labdarúgó-mérkőzésen Budapesten.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya a 01000/2147/2015. bűnügyi számon eljárást folytat hivatalos személy elleni erőszak és garázdaság bűntett gyanúja miatt a képeken látható személyekkel szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint a képeken látható ismeretlen személyek egy több száz főből álló társaság tagjaiként 2015. szeptember 4. napján a 19.00 óra és 23.00 óra közötti időben, a Magyarország-Románia labdarúgó-mérkőzés idején Budapesten, a IX. kerületben, a Groupama Aréna környékén: az Üllői úton, a Könyves Kálmán körúton és a Népligetnél pirotechnikai eszközöket használva hangoskodtak, italos üvegeket dobáltak, közterületi bútorzatot (padokat, székeket, szemeteseket) rongáltak meg, majd a rendőrök felé köveket, székeket, szemeteseket, közlekedési jelzőtáblákat dobáltak és ellenszegültek a rendőri intézkedésnek. A társaságból sokan maszkot, valamint kámzsát viseltek, ezekkel takarták el az arcukat. Az elkövetők erőszakos cselekményükkel másokban riadalmat és megbotránkozást keltettek.

A bűncselekmény során több rendőr személyi sérülést szenvedett és jelentős anyagi kár keletkezett. Az elkövetők a Rendőrség több szolgálati gépjárművét, valamint közterületi bútorzatot rongáltak meg. A kárérték megállapítása folyamatban van.

A nyomozás során jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a már elfogott gyanúsítottak többsége nem budapesti lakos volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a képeken látható személyekkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06/1/443-5000-es telefonszámot a 32-380-as melléken, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a „Telefontanú” ingyenesen hívható 06/80/555-111-es zöld számán (hétfő-csütörtök: 8-16 óra között, péntek: 8-13 óra között), vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság köszöni a lakosság segítségét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!