Rendőrségi

2016.10.25. 06:24

Ittas vezetés: 13 sofőrt ítéltek el Vas megyében

Körkép – Több mint tucatnyi ittas sofőrt ítéltek el októberben – tájékoztatott a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Fülöp Hajnalka. Pénzbüntetést kell fizetniük és elvették a jogosítványukat. Volt, aki teherautó volánja mögé ült ittasan, volt, akinek egyébként sem volt jogosítványa, és olyan sofőr is, akit egy nap kétszer értek ittas vezetésen.

Bakos Ágnes

Az elmúlt három hétben hét ügyben a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség, három ügyben a Sárvári Járási Ügyészség, és szintén három esetben a Körmendi Járási Ügyészség állította bíróság elé a vádlottakat. Pénzbüntetésre ítélték az ittas sofőröket és hosszabb-rövidebb időre elbúcsúzhattak a vezetői engedélyüktől.

Néhány kirívó esetet kiemelt dr. Fülöp Hajnalka helyettes szóvivő.

250 ezer forintot fizet és három évig nem vezethet az a sofőr, akit a 8-as főúton, Duka térségében fogtak el még augusztusban. Nem csak saját magát veszélyeztette ittasságával, hanem utasokat is szállított.

350 ezer forintot kell fizetni annak a sofőrnek, akit egy Körmendhez közeli településen értek ittas vezetésen augusztusban. Nem ez volt az első alkalom, hogy bódultan ült volán mögé. Két évre tiltották el a járművezetéstől.

Nem csak ittas volt, jogosítványa sem volt annak a sofőrnek, akit közepesen ittas vezetésen értek a rendőrök – aztán ismét kocsiba ült és megint lebukott. 120 ezer forintjába kerül az „akciója” és két évre eltiltották a vezetéstől.

Volt, aki teherautó volánja mögé ült ittasan: idén júniusban történt az eset. Kisebb balesetet okozott az ittas sofőr, ugyanis felhajtott az útjába eső körforgalomban a terelőszigetre, ott kidöntött egy jelzőtáblát, majd megállás nélkül továbbhajtott. Három évre búcsúzott el a jogosítványától és 100 ezer forint a kiszabott pénzbüntetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!