Rendőrségi

2015.03.01. 09:28

Ittasan okozott balesetet

A napokban zárult le a járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Várpalotai Rendőrkapitányságon.

Lakossági bejelentés érkezett 2014. november 19-én 17 óra körüli időben a segélyhívó telefonszámra, amiben egy férfi arról tájékoztatta a rendőrséget, hogy a Várpalota-Tés közötti királyszállási elágazónál egy személygépkocsi az út közepén áll és mellette egy férfi ül az úttesten. A bejelentő elmondta, hogy úgy látja, a földön ücsörgő férfi nem szenvedett sérülést, de valószínűsíti, hogy alkoholt fogyaszthatott. A férfi elutasította a felajánlott segítséget, majd az autójába akart ülni és továbbhajtani. A rendőrök kiérkezéséig a bejelentő a vezetőt visszatartotta.

A Várpalotai Rendőrkapitányság körzeti megbízottai és járőrei a helyszínre érve igazoltatták az 56 éves pétfürdői illetékességű B. I.-t, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, melynek eredménye pozitív értéket mutatott. A nyomozás során fény derült arra, hogy a férfi a közlekedése során, röviddel a rendőri intézkedést megelőzően közlekedési balesetet okozott. A személygépkocsijával Tés belterületén álló járműnek ütközött. A Várpalotai Rendőrkapitányság az ügyben a nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat a vádemelési javaslattal megküldte a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!