Rendőrségi

2015.11.10. 16:53

Kerékpárról kismotorra ingyen - Sárváron már válogattak

Kerékpárról kismotorra ülhet át az az ötven vasi iskolás, akik sikerrel szerepelnek a „Sulimoped” programban és ingyenes jogosítványt szerezhetnek.

Pajor András

 

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága az idei tanévben is meghirdette azt a programot, mely a 14. életévét betöltött ötven fiatalnak ad lehetőséget, hogy ingyenesen megszerezze a segédmotorkerékpár-vezetői engedélyt. A kezdeményezés leginkább a hátrányos helyzetű vagy kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező általános iskolás korosztályt célozza meg.

A megye öt iskolájának tanulói vehetnek részt az idei versenyen. A képzésre jelentkezők első   előválogatóját a sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskolában rendezték meg. Az induló 44 diáknak a gyalogosokra és kerékpárosokra vonatkozó KRESZ-szabályokból kellett elméletben és gyakorlatban tudása legjavát nyújtania ahhoz, hogy a legjobban teljesítők között lehessen, és részt vehessen a képzésen.

Sárvár rendőrkapitánya, Fekete Géza a megnyitón elmondta: a program azon kívül, hogy anyagi segítséget jelent a segédmotor-kerékpár jogosítvány megszerzéséhez, társadalmi hozadékkal is bír, hiszen fejleszti a fiatalok közlekedéskultúráját. Azok a gyerekek, akik végigcsinálják a programot, felnőttként is a szabályokat betartva közlekednek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!