Rendőrségi

2010.11.03. 11:43

Kirabolt takarékszövetkezet Csörötneken: üldözték az elkövetőt (Rendőrségi felhívás, fotók+videó)

Police feliratú dzsekiben és sapkában rabolta ki egy ismeretlen férfi kedd délután a csörötneki takarékszövetkezetet, a helyiek közül többen üldözőbe vették, ám sikerült egérutat nyernie. Az elkövetőről fényképek és videófelvétel készült, a rendőrség keresi a tettest.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Ahogy arról kedden beszámoltunk, kiraboltak egy takarékszövetkezetet kedden délután Csörötneken. A szerda délben kiadott rendőrségi közleményből kiderül, hogy az elkövető szemrevételezte a helyszínt, majd Police feliratú dzsekiben és baseball-sapkában ment be a pénzintézetben, majd fegyverrel követelt pénzt.

Helyi lakosok vették üldözőbe a falu takarékpénztárának kirablóját, ám a tettesnek sikerült elmenekülnie. Az elkövetőt a rendőrség nagy erőkkel keresi.Csendesen telt a szerda délelőtt Csörötneken, a faluban nyoma sem volt annak, hogy alig egy nappal korábban rablótámadás érte a helyi takarékszövetkezetet. 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a  rablás  kedd délután fél négykor történt. Az elkövető a Savaria Takarékpénztár alkalmazottait egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegette, és a kassza tartalmának átadására kényszerítette. A rabló a bűncselekményt követően a falu Fő utcáján Rábagyarmat irányába menekült.  A tettest  a bűncselekmény elkövetése után több helyi lakos is üldözőbe vette, ám a község hegyes, erdős részén végül szem elől veszítették.

- Éppen a hegyen dolgoztunk, amikor hívtak: baj van, kirabolták a takarékszövetkezetet  - mondja a helyi polgárőrség két tagja. Amint tudtuk, lezártuk a hegy felé vezető utat, és próbáltunk a tettes nyomára bukkani - folytatja a két férfi.  Nem sokon múlott, hogy utolérjük a rablót.

A helyiek állítása szerint a pénztár két munkatársának az ijedtségen kívül komolyabb baja szerencsére nem esett, és lélekjelenlétüknek hála, a rabló nem tudott túl nagy összeget elvinni a kasszából, hiszen a pénz nagy részét a technikai feltételek révén biztonságba tudták helyezni.

Néhány csörötneki lakos egybehangzó véleménye szerint a rabló - akit POLICE feliratú sapkája és dzsekije miatt először rendőrnek véltek - 180 ezer forintot vitt el.

Csörötnek polgármestere  szerint a faluban nagyon ritkán fordul elő ilyen jellegű cselekmény. - Az utóbbi időben  jelentősen csökkent a községben elkövetett bűncselekmények száma - mondja Kocsis Zsolt polgármester. - Sajnos, ez nem jelenti azt, hogy ne fordulnának elő kisebb lopások és egyéb vagyon elleni bűncselekmények. Ezek főleg termény-, színesfém- és  vasárulopások voltak. A bűnelkövetések jelentős csökkenése azt eredményezte, hogy 2005-ben Vas megye közgyűlésétől megkaptuk a biztonságos településeknek járó oklevelet. -

A polgármester hangsúlyozza: a nagyobb vagyoni kárt okozó bűncselekmények nem a helyiekhez köthetők, sokkal inkább a határ felé tartó vándortolvajok követik el őket. A  besurranásokban, terménylopásokban viszont a helyi lakosok is részt vesznek, hiszen van egy réteg,  akik a megélhetésük biztosítása érdekében rákényszerülnek a  lopásokra.

- Azon vagyunk, hogy a faluban élő hátrányos helyzetű családok szociális nehézségeit orvosoljuk - állítja Kocsis Zsolt.  A közbiztonságon is szeretnénk javítani, ezért a célunk: térfigyelő kamerák felszerelése, és a rendőrséggel együttműködve megteremteni annak a lehetőségét, hogy a jelenlegi körzeti megbízott, aki három település  Csörötnek, Magyarlak és Rábagyarmat  ügyeivel foglalkozik, fizikailag is elérhető legyen a helyi irodában.

A rendőrségi felhívás:

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el fegyveres rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki 2010. november 02-án 15:30 óra és 15:35 óra közötti időben a Csörötnek, Fő utca 48. szám alatt található Savaria Takarékszövetkezetben dolgozó alkalmazottakat, egy fegyvernek látszó tárggyal megfenyegette és pénzátadásra kényszerítette.

Az elkövető a bűncselekményt megelőzően, több alkalommal is elsétált a Csörötnek, Fő utca 48. szám alatt található Savaria Takarékszövetkezet előtt, illetőleg annak környezetében tartózkodott.

A bűncselekmény elkövetése után több állampolgár követte és a Csörötneken lévő focipályánál felszaladt a község erdős, hegyes részbe, ahol szem elöl veszítették. 

A biztonsági kamerák felvételei:

Az elkövető személyleírása:

Egy 25-30 év körüli, 175-180 cm magas, átlagos, sportos testalkatú, férfi, aki az elkövetéskor fekete színű POLICE feliratú baseball sapkát, fekete színű, hátán fehér színű, POLICE feliratú dzsekit, bal kezén fehér egészségügyben használt gumikesztyűt viselt. A fegyvernek látszó tárgy egy fekete színű, nem forgótáras maroklőfegyver volt.

A rendőrség számít azon személyek jelentkezésére, akik a felhívás és vagy elkövetőről rögzített képek és videó alapján felismerni vélik a keresett személyt, vagy a bűncselekménnyel, illetőleg annak elkövetőjével kapcsolatos bármilyen információ birtokában vannak.

Jelentkezni a 06-94/313-355  hívószámú üzenetrögzítő-számon, továbbá munkaidőben a 06-94/521-102 telefonszámon, valamint az ingyenesen hívható 107 segélyhívó-számon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!