Rendőrségi

2015.03.31. 13:44

Közlekedő nebulók - A megmérettetésre ötvennégy diák nevezett

Szombathely – A megyei rendőrség középiskolás diákoknak rendezett kerékpár, segédmotor-kerékpár és személyautó kategóriában vetélkedőt kedden.

Szombathelyi Médiaközpont

A rendezvény célja a fiatalok helyes közlekedésre nevelése volt. A megmérettetés megyei fordulójára összesen ötvennégy diák nevezett. A versenyzők nemcsak ügyességüket, technikai érzéküket bizonyíthatták, hanem közlekedési ismereteikről is számot kellett adniuk.

A KRESZ-tesztet, a drogtotót és az egészségügyi feladatlapot legjobban kitöltő hat-hat tanuló állhatott rajthoz a különböző járműkategóriákban. A kategóriájukban legjobban teljesített diákok pedig az Egerben megrendezendő országos döntőben is bizonyíthatnak. Kerékpár kategóriában Horváth Beáta, a sárvári Tinódi Sebestyén Gimnázium tanulója; segédmotor-kerékpár kategóriában Mester Bálint, az oladi iskola diákja; személygépkocsi kategóriában Gerencsér Bence a Savaria iskola tanulója volt a legjobb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!