Rendőrségi

2015.04.16. 05:32

Lezárult a rábahídvégi asszony halálával összefüggésben indított nyomozás

Rábahídvég - Még 2013 decemberében szakadt le egy 91 éves rábahídvégi asszony alatt egy, a lakásában kialakított, a közlekedését segítő személyemelő.

Az akkor már kilenc éve működött berendezés kabinját tartó sodrony szakadása miatt a hölgy lezuhant és az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A kórházba szállítását követő harmadik napon azonban életét vesztette.

Az eset körülményeit kezdetben a Vasvári Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálta. Az igazságügyi műszaki szakértői vélemény beszerzését követően azonban bűncselekmény elkövetésének gyanúja merült fel. A szakértői vélemény szerint ugyanis a személyemelő sem az engedélyezési, sem pedig a műszaki feltételeknek nem felelt meg, annak kialakítása során számos szabálytalanságot követtek el, továbbá a karbantartását sem az előírásoknak megfelelően végezték.

Forrás: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság így már halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt folytatta a nyomozást P. I. Tamással szemben. A 67 éves püspökmolnári férfi ugyanis úgy készítette el a személyi közlekedés céljára szolgáló berendezést, hogy erre vonatkozó szakképesítéssel nem rendelkezett és azt szakszerűtlenül, a szabványoknak nem megfelelően alakította ki.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat a Szombathelyi Járási Ügyészségnek vádemelési javaslattal megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!