Rendőrségi

2014.12.09. 07:52

Megbukott a valótlan tartalmú okleveleket gyártó bűnbanda

A megalapozott gyanú szerint az öt főből álló társaság különböző szakképesítéseket igazoló, valótlan tartalmú okleveleket gyártott a „megrendelők” részére a 2013. májusa és 2013. októbere közötti időben.

Anyagi ellenszolgáltatás fejében rövid időn belül hegesztő, szárazépítő, ács-állványozó, pincér-felszolgáló, masszőr és bútorasztalos képesítést is lehetett szerezni. Akadt példa azonban valótlan adatokat tartalmazó mozgáskorlátozott parkolási igazolvány kiállítására is. A bandában leosztott szerepek szerint történt a feladatok végrehajtása.

Volt, aki fogadta a megrendelést, egy másik továbbította a személyes adatokat, két társuk közvetített, egyikük pedig elkészítette a hamis bizonyítványokat. A Cs. József 40 éves, zalaszentiváni lakos; a H. T. Péter, 44 éves sárvári lakos; a K. Miklós 42 éves, szombathelyi lakos; az S. Tihamér 40 éves, sárvári lakos; és az S. A. József 30 éves, sorokpolányi lakosból álló társaság megalapozottan gyanúsítható közokirat-hamisítás bűntett elkövetésével.

A nyomozást a rendőrség befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!