Rendőrségi

2014.11.25. 15:53

Nyomoz a hatóság a sportcsarnok ügyében

Szombathely – Különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a szentgotthárdi sportcsarnok építése kapcsán.

Simon Erzsébet

2012 májusában tették le a kézilabdacsarnok alapkövét a határ menti városban. A 600 ülőhelyes, összesen ezer fő befogadására alkalmas multifunkcionális létesítmény állami pénzből épül(ne) a Városi Sporttelepen. A csarnokberuházást a társasági adótörvény 2011-es módosítása tette lehetővé: a látványcsapatsportokat űző egyesületek az adózó cégek bevonásával különféle célokra állami támogatáshoz juthatnak. E lehetőség alapján a Szentgotthárdi Kézilabda Klub az Opel Szentgotthárd Kft. közreműködésével pályázott a sportcsarnoképítésre. A szükséges területet az önkormányzat bocsátotta rendelkezésre. Az 1,4 milliárd forintos beruházás kivitelezője a FSZER-NYMM Konzorcium lett. Az építkezés befejezésének határideje többször változott, úgy tudjuk, a legutóbbi 2014. június 30-a volt. A csarnoképület áll, ám a további munkálatok több hónapja szünetelnek. Sajtóhírek szóltak arról, hogy az alvállalkozóknak rengeteg pénzzel tartoznak.

Úgy fest, a Szentgotthárdi Kézilabda Klub megelégelte az építkezés körüli anomáliákat: feljelentést tett a rendőrségen. Ezt az információnkat Soltész Róbert klubelnök megerősítette lapunknak, ám ennél többet egyelőre nem kívánt mondani. A Vas Megyei Főügyészségen dr. Székely Tamás büntetőjogi szakági főügyészhelyettestől megtudtuk: a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság november 18-án nyomozást rendelt el különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a kézilabda klub feljelentése nyomán. A nyomozó hatóságnak alapesetben két hónapja van arra, hogy tisztázza: történt-e bűncselekmény, és ha igen, kiket terhel a felelősség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!