Rendőrségi

2014.11.23. 19:08

Rendőrökkel dulakodtak

Csákánydoroszló - Két ittas férfi bántalmazott két intézkedő rendőrt pénteken éjjel a település egyik háza előtt, ahol a járőrök egy közlekedési balesetnél helyszíneltek.

Simon Erzsébet

A Körmendi Rendőrkapitányság munkatársai pénteken éjjel fél tizenegy tájban a község Fő utcáján helyszíneltek, ahol egy közlekedési balesetben egy gépjármű kidöntött egy villanyoszlopot. Eközben két férfi kerékpáron közeledett a rendőrök felé – szabálytalanul, az úttest bal oldalán. A helyszínelők észlelték, hogy a két személy erősen ittasan biciklizik. A hatóság emberei felszólították a kerekezőket, hogy igazolják magukat, mert biztonságos közlekedésre alkalmatlan állapotban vannak.

Egyikük megtagadta az iratainak átadását, a másik pedig kivonta magát az intézkedés alól. A rendőrök közölték a két férfivel, hogy megvalósították a jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértését, ezért előállítják őket. Erre a részegek bántalmazni kezdték az intézkedő rendőröket, akik néhány percig tartó dulakodás után tudták csak ártalmatlanná tenni a rájuk kezet emelőket. Közben valamelyik férfi családtagja ugyancsak bántalmazta az egyik eljáró rendőrt, más rokonok pedig folyamatosan szidalmazták és fenyegették az intézkedő egyenruhásokat. A rendőrök rádión segítséget kértek, és az érkező kollégákkal együtt őrizetbe vették az elkövetőket. Az eset kapcsán a Vas Megyei Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat eljárást három személlyel szemben – tájékoztatta lapunkat vasárnap a sértett rendőrök képviseletét ellátó dr. Szendrő-Németh Tamás ügyvéd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!