Rendőrségi

2014.07.24. 11:07

Sikkasztás miatt keresték a szombathelyi rendőrök

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának Gazdaságvédelmi Alosztálya 2009. november 10-én nyomozást indított K. György, szombathelyi lakos ellen sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai alapján K. György, egy Kft. ügyvezetőjeként a társaság bankszámlái feletti önálló, korlátlan hozzáférési és rendelkezési jogosultságát kihasználva 2008. október 31-én több millió forint készpénzt vett le egy banki folyószámláról, mellyel a Kft. tulajdonosai felé nem számolt el, azzal sajátjaként rendelkezett. Ezen kívül a Kft. házipénztárában lévő készpénzt sem adta át a tulajdonosoknak.

A férfi idővel ismeretlen helyre távozott, ezért ellene 2010. február 22-én elfogatóparancs, majd 2010. április 16-án európai elfogatóparancs került kibocsátásra. Az elmúlt hetekben az 59 éves K. Györgyöt a német hatóságok Münchenben elfogták, majd 2014. július 23-án a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársainak átadták, akik gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!