Rendőrségi

2014.10.31. 07:32

Táppal kereskedtek

A szombathelyi és a sárvári rendőrök elfogták az üggyel kapcsolatba hozható orgazdákat és a sikkasztókat is.

Szombathelyen ellenőriztek a járőrök egy személygépkocsit és annak utasait 2014. október 30-án. A jármű átvizsgálásakor a platón összesen nyolc zsák tápot találtak a rendőrök. A kihallgatások során kiderült, hogy a 36 éves, kisgyőri és a 49 éves, miskolci férfi közel húszezer forintért vásárolta az egyébként zsákonként tízezer forint értékű tápot. Az adatgyűjtés során a rendőrök megállapították, hogy a gyanúsítottak által elmondott helyen nem történik értékesítés. M. Sándorral és H. Györggyel szemben orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Folytatva az adatgyűjtést, a fenti ellenőrzést követő három órán belül a sárvári rendőrök előállítottak egy 38 éves, hegyfalui és egy 39 éves, pósfai férfit, akik a megalapozott gyanú szerint több alkalommal vittek el az egyik pósfai ingatlanról tápot, hogy aztán később a lopott árucikket továbbértékesítsék. J. Csabával és M. Attilával szemben sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult. Az üggyel kapcsolatban kihallgatott személyek szabadlábon védekezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!