Rendőrségi

2014.09.29. 05:10

Teljes útlezárás volt a 86-os számú főúton egy benzolt szállító kamion balesete miatt

A 86-os főutat Vas megyében, Nádasd közelében egy tegnap este felborult, benzolt szállító teherautó zárta el.

Ölbei Lívia

Továbbra is zárva a 86-os főút Vas megyében, Nádasd közelében – az utat egy tegnap este felborult, benzolt szállító teherautó zárja el. Az anyag átfejtése a rendelkezésre álló eszközökkel nem volt lehetséges, ezért a műszaki mentést végző vas megyei tűzoltók a FER Tűzoltóság egy speciális járművét kérték a helyszínre Százhalombattáról – ezzel vélhetően a reggeli órákban átemelhetik a balesetet szenvedett tartálykocsiból a robbanásveszélyes anyagot egy másik tartályba. Az eddigi száz méter sugarú,lezárt biztonsági zónát kétszáz méteresre növelték az éjszaka folyamán. A 86-os út forgalmát a hatóság eltereli.

Fotók: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a balesettel érintett útszakaszon 23 óra 30 perctől teljes útlezárás van érvényben. A tartálykocsiban szállított folyadék átfejtése előreláthatólag hat-nyolc órát vesz igénybe, ezért a 86-os számú főút érintett szakasza a délutáni órákig biztosan zárva marad a forgalom elől. Arra kérik a járművezetőket, hogy kerüljék el a helyszínt! Kerülni Őrimagyarósd és Ozmánbük felé tudnak. Vezessenek óvatosan!

14:30 A tűzoltók megkezdték a balesetet szenvedett jármű kerekekre állítását.

A kora délutáni órákra végeztek a százhalombattai létesítményi tűzoltók a 86-os számú főút Vas megyei szakaszán, Nádasd település közelében vasárnap éjjel felborult tartálykocsi átfejtési munkálataival, a helyszínre érkezett üres tartálykocsiba csaknem huszonhétezer liter benzolt fejtettek át két ütemben hétfőn, alig öt és fél óra alatt. Miután a folyadék átfejtése sikeresen befejeződött, a körmendi hivatásos tűzoltók egy daruval és két csörlővel megkezdték a balesetet szenvedett jármű kerekekre állítását. A műszaki mentési munkálatok és az úttest megtisztítása után, előreláthatólag néhány órán belül megindulhat a forgalom a 86-os számú főút érintett szakaszán.

19:30 - Félpályán haladhat a forgalom a 86-os számú főúton

A műszaki mentés a balesettel érintett útszakaszon részben befejeződött, ezért a forgalom rendőri irányítás mellett félpályán újra megindult.

20:00A százhalombattai létesítményi és a körmendi hivatásos tűzoltók befejezték az oldalára borult tartálykocsi műszaki mentési munkálatait Vas megyében.

Hétfő estére, közel tizenegy órán át tartó folyamatos munka után megtisztult a 86-os számú főút Vas megyei szakasza Nádasd település közelében, ahol még vasárnap éjjel borult fel egy huszonhétezer liter benzolt szállító tartálykamion. A baleset helyszínén hétfő reggel kilenc órakor kezdték meg a százhalombattai létesítményi és a körmendi hivatásos tűzoltók a folyadék átfejtését egy üres tartálykocsiba, amellyel délután hat órára végeztek. Az átfejtési munkálatok után kerekeire állították az oldalára dőlt járművet és a katasztrófavédelmi mobil labor kíséretében egy közeli telephelyre vontatták, majd megtisztították az úttestet és este nyolc óra előtt néhány perccel átadták az útszakaszt a forgalomnak. Vezessenek óvatosan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!