Rendőrségi

2015.01.29. 08:27

Tiltott határátlépés és garázdaság Vas megyében

Illegálisan próbált Ausztriába utazni három koszovói állampolgár 2015. január 28-án.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Vasúti Alosztályának munkatársai intézkedtek a külföldiekkel szemben a szombathelyi vasútállomáson. Az igazoltatott személyek, akik egyébként Ausztriába akartak utazni, jogszerű magyarországi tartózkodásukat hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök előállították őket és ellenük tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt indult eljárás.

A szombathelyi rendőrök igazoltattak a bucsui határátkelőhely közelében egy gépjárművet és a benne utazó személyeket 2015. január 28-án. Az intézkedés során kiderült, hogy a járműben utazó négy koszovói állampolgár illegálisan próbált meg Ausztrián át Németországba utazni. Mivel az igazoltatott személyek jogszerű magyarországi tartózkodásukat hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök előállították őket és ellenük tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt indult eljárás.

Egy nő tett bejelentést a rendőrségre, hogy Bükön a házának a bejárati ajtaját és az épület előtt parkoló autóját megrongálták 2015. január 28-án. A rendőrök a beszerzett információk alapján háromnegyed órán belül elfogták és előállították a 25 éves M. Melinda helyi lakost. A rendőrök a terheltet kihallgatták és ellene garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Kőszegi Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!