Rendőrségi

2015.01.26. 08:14

Tiltott határátlépés, verekedés, rendbontás Vas megyében

Illegálisan próbált Ausztriába utazni egy koszovói állampolgár 2015. január 25-én.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Vasúti Alosztályának munkatársai intézkedtek a menekült személlyel szemben a Rába Intercity vonaton. Az igazoltatott férfinak a vámosszabadi menekülttáborba kellett volna mennie, ehelyett azonban Ausztria területére akart átutazni. A rendőrök előállították és ellene tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt indult eljárás.

Két férfi verekedett össze az egyik szombathelyi borozóban 2015. január 25-én. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy előzetes szóváltást követően került sor a tettlegességre, melynek során egy helyi lakos bántalmazott egy férfit, aki ennek következtében megsérült. H. E. Ferenc 41 éves szombathelyi lakost a rendőrök elfogták, előállították és ellene garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Rendbontás miatt kellett intézkedniük a rendőröknek a Falco-Trend Optika KC - EGIS Körmend kosárlabda-mérkőzést követően Szombathelyen, 2015. január 25-én. A rangadó befejezése után egy helyi lakos a nézőtérről a játéktéren keresztül a vendégszurkolók szektora előtti, nézőktől elzárt területre ment, majd ott a vendégszurkolókat trágár kifejezésekkel illette. M. Szabolcs 28 éves szombathelyi lakost a rendőrök elfogták, előállították és kihallgatták. Ellene rendbontás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!