Rendőrségi

2014.09.30. 07:34

Üzletekből, majd iskolából lopott

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának Gazdaságvédelmi Alosztálya eljárást folytatott lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két személlyel szemben.

Ismeretlen tettes lopott el egy női táskát az egyik szombathelyi zöldséges üzlet előtt leállított kerékpár csomagtartójából még 2014. májusában. Júniusban az egyik üzletből kakaós csigát, egy másik üzlet pénztárgépéből készpénzt, a harmadik áruházból pedig egy pár női cipőt próbált meg eltulajdonítani az ekkorra már ismertté vált gyanúsított. A megalapozott gyanú szerint V. Norbert, 24 éves rönöki lakos, még a nyári tanítási szünet előtt, az egyik szombathelyi általános iskolában telefonlopással is próbálkozott. A készüléket később megtalálták nála és lefoglalták a nyomozók.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfinek a 2014. június 12-én elkövetett lopásainál már társai is voltak. Egy 15 éves szombathelyi lánnyal együtt Szombathely egyik általános iskolájában jártak. Az intézményből rövidnadrággal, tankönyvekkel, tolltartóval, táskával, tornazsákkal, valamint készpénzzel és sportcipővel távoztak.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság a két gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a Szombathelyi Járási Ügyészségnek vádemelési javaslattal megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!