Rendőrségi

2014.08.21. 13:45

Vádemelési javaslat a kábítószer-kereskedőkkel szemben

A Szentgotthárdi Rendőrőrs munkatársai befejezték a kábítószer-terjesztőkkel és kábítószer-fogyasztókkal szemben indított nyomozást.

 

Egy személygépkocsival közlekedő szombathelyi lakossal és annak utasával szemben intézkedtek a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei Szentgotthárdon 2014. februárjában. Az ellenőrzés során a gépkocsiból kábítószergyanús anyagok kerültek elő. A megalapozott gyanú szerint a lefoglalt marihuána megvásárlására a személygépkocsiban tartózkodó 34 éves, szombathelyi K. Gábor bízta meg a jármű vezetőjét.

A rendőri intézkedés során kiderült, hogy ezt megelőzően további két alkalommal bonyolítottak le hasonló üzletet a 29 éves, K. Miklós lakásán Szentgotthárdon. A gyanú szerint a férfi nemcsak a 35 éves K. Adrián, hanem a 31 éves, szentgotthárdi B. Attila részére is értékesített kábítószert, akit szintén a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei fogtak el. A vele szemben alkalmazott kábítószerteszt és az azt követő vér- és vizeletvétel pozitív eredménnyel zárult. A vizsgálatok kimutatták és a szakértői vélemények igazolták, hogy a gyanúsított a járművezetés előtt marihuánát és hasist fogyasztott.

A nyomozás során a rendőrök látókörébe került egy másik szentgotthárdi férfi is. A 25 éves, F. Tamás a rendelkezésre álló adatok szerint 2013. márciusa és 2014. februárja között nyolc-tíz alkalommal adott el kábítószert B. Attilának.

Az üggyel kapcsolatban további tíz fogyasztóra csaptak le a rendőrök. Közülük hat szombathelyi férfi, egy kőszegi férfi és egy szentgotthárdi férfi vehet részt elterelésen, így velük szemben a nyomozást felfüggesztették.

Fotók: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség K. Adriánnal, K. Gáborral és K. Miklóssal szemben kábítószer-birtoklása bűntett; B. Attilával, F. Tamással, a 28 éves M. Miklóssal és a 35 éves B. Istvánnal szemben pedig kábítószer-birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt; K. Adriánnal és K. Miklóssal szemben kábítószer-kereskedelem bűntett; K. Gáborral és F. Tamással szemben pedig kábítószer-kereskedelem vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést. Továbbá járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, vádemelési javaslattal zárták le a nyomozást B. Attilával szemben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!