Rendőrségi

2015.04.15. 13:25

Vádemelési javaslat kábítószer-kereskedelem miatt

A megalapozott gyanú szerint K. Ádám nagycenki lakos 2014 márciusától több alkalommal adott kábítószert R. László szombathelyi és V. Gábor gencsapáti lakosnak, akik a beszerzett kábítószert továbbértékesítették Vas megyei fogyasztóknak.

A 28 éves nagycenki férfi lakásán 2014 júniusában tartott házkutatáskor a rendőrök nagy mennyiségű kábítószergyanús anyagot foglaltak le. A házkutatással egyidejűleg a 35 éves szombathelyi lakos által vezetett gépkocsiból, melyben utasként tartózkodott a szintén 35 éves V. Gábor, szemle keretében kábítószergyanús anyagokat találtak, amelyeket a gencsapáti férfi még aznap vásárolt K. Ádámtól.

Fotók: rendőrség

A nyomozás adatai szerint 2014 decemberében ismét szükségessé vált a 28 éves férfi tartózkodási helyén a házkutatás végrehajtása. Ekkor a rendőrök további kábítószergyanús anyagokat találtak és foglaltak le. A nagycenki férfivel szemben alkalmazott drogteszt, valamint a házkutatáskor és a gépjármű átvizsgálásakor talált szerek laboratóriumi vizsgálata pozitív eredményt mutatott olyan anyagokra, amelyek a Büntető Törvénykönyv szerint kábítószernek minősülnek. K. Ádám előzetes letartóztatására 2014 decemberében került sor, V. Gábor és R. László szabadlábon védekeznek.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának Nyomozó Alosztálya a kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat a Vas Megyei Főügyészségnek vádemelési javaslattal megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!