Répcelak

2014.09.28. 12:50

Békéltető szerepben

Répcelak - A nemzetközi politikai konfliktusokban is szerepet kaphat egy-egy egyházi szervezet a békesség és megbékélés útjának keresésében - hangzott el a Répcelaki Szabadegyetemen.

Simon Erzsébet

Dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkész volt a Répcelaki Szabadegyetem legutóbbi vendége. Rendkívül sokoldalú személyiség: lelkipásztori munkáján túl otthonosan mozog az egyházi diplomácia, valamint a katonai és biztonságpolitikai területeken is. A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára egyebek között az ökumenikus mozgalom magyarországi történetéről is beszélt. Szólt arról, hogy nemzetközi politikai konfliktusokban is szerepet kaphat egy-egy egyházi szervezet a békesség és megbékélés útjának keresésében. Érdekességként mesélt az arab világ életéről, kultúrájáról, nyelvéről, személyes élményei alapján az előadó ösztöndíjas volt a kuvaiti és a tuniszi egyetem arab szakán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!