Répcelak

2015.07.05. 13:04

Kultúra, végül bor is - Kőszegre kirándultak a szabadegyetem látogatói

Répcelak, Kőszeg - A Nyitott Tér Kulturális Egyesület által évek óta szervezett Répcelaki Szabadegyetem legszorgalmasabb látogatói Kőszegre kirándultak.

Némethy Mária

Az évek során törzsközönsége alakult ki Répcelakon a szabadegyetem nívós programjainak. A nyári szünet előtti utolsó előadások egyikét dr. Bariska István nyugalmazott levéltáros tartotta Kőszegről, és azt olyan érdekesnek találták, hogy elhatározták: közös kirándulásra mennek a történelmi kisvárosba.

A répcelaki származású, ma Kőszegen élő dr. Bokányi Péter irodalomtörténész, aki tagja a Nyitott Tér Kulturális Egyesületnek, vállalta földijei kalauzolását. A látnivalók sorát a gyógypedagógiai intézménynél kezdték, ahol Ottlik Géza Iskola a határon című regényének egy része játszódik. Megnézték az egykori kápolnát, a múlt dokumentumait tárlókban, majd az ISES Alapítvány könyvtárát, az Európa Házat, ahol a Kreatív város fenntartható vidék programról hallhattak. Megtekintették kívülről a zsinagógát, a Jurisics tér építészeti emlékeit, végül a kitűnő borászhoz, Jagodics Tamáshoz látogattak, és jó hangulatban zárták a kőszegi kirándulást.

A gyógypedagógiai intézmény előtt dr. Bokányi Péter Ottlik Géza Iskola a határon című regényéből olvasott fel részletet. Fotó: Garas Kálmán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!