Répcelak

2017.03.30. 19:24

Májusban lesz az óvodai beíratás Répcelakon

Répcelak - Májusban lesz az óvodai beíratás. Öt település óvodás korú gyermekei érintettek, amennyiben augusztus 31-éig betöltik a harmadik életévüket.

Budai Dávid

Az idén az óvodai felvételi kérelmek benyújtásának időpontját május 9-10-ére tűzték ki. Ezeken a napokon kell felvételüket kérni azoknak a gyermekeknek, akik 2017. augusztus 31-éig betöltik a (legalább) harmadik életévüket, és óvodai jogviszonnyal még nem rendelkeznek. A gyermekek felvételi kérelmét a Répcelaki Százszorszép Óvoda székhelyén, a József Attila utca 20. szám alatt 8 és 16 óra között lehet leadni. Az óvodában a nevelési év szeptember 1-jétől a következő év augusztus 31. napjáig tart.

A Répcelaki Százszorszép Óvoda alapító okiratában foglaltak szerint az intézmény illetékessége, működési területe Répcelak város, valamint Csánig, Nemesládony, Nick és Vasegerszeg községek. Az óvodai beiratkozáshoz szükséges iratok: a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány, a szülők személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványa, valamint a gyermek születési anyakönyvi kivonata.

Be kell mutatni továbbá a a gyermek fejlődésével, betegségével kapcsolatos szakértői véleményeket - amennyiben vannak ilyenek. Nem magyar állampolgárságú gyermek esetén az itt tartózkodást engedélyező okmányokat, és a TAJ kártyát. Az óvodába történő felvételi kérelem a jelentkezési lap kitöltésével és benyújtásával történik, a lap letölthető a város honlapjáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!