Répcelak

2017.01.05. 18:40

Összefognak a gazdák - 2018-ban már negyedévszázados lesz az egyesület

Répcelak - Évet értékeltek a gazdakör tagjai. A termés mennyiségére nem lehetett panasz, viszont az árak nyomottak voltak.

Budai Dávid

A termesztett növények, az őszi búza, a repce, a tavaszi árpa, a napraforgó, a kukorica és a szója termésmennyiségével általában nem volt probléma, az értékesítési árak viszont nyomottak voltak. Az azonban sokat segített, hogy az egyesület szervezésében a tagok a termesztett növények többségénél egységesen nagy mennyiségű terményt ajánlottak fel, és megversenyeztették a felvásárlókat - fejtette ki dr. Németh Kálmán elnök a répcelaki gazdakör december 22-én tartott évértékelő összejövetelén.

A gazdakör 1993. október 1-jén alakult 54 taggal. Jövőre már a 25. születésnapjukat ünneplik a répcelaki gazdálkodók Fotó: Varga Ákos

2016-ban a szervezet hat alkalommal ülésezett, összejöveteleiken csaknem tíz forgalmazó cég mutatkozott be. A gazdák általában akkor is egységesen léptek fel, így érezhető árengedményt kaptak. A gazdakör tagjai szakmai utak szervezésével is igyekeztek ismereteiket gyarapítani. Ellátogattak a Pápai Expóra, valamint a Kaposvári Állattenyésztési Napokra is. 2017-ben - 2016-hoz hasonlóan - szakmai programokat szerveznek, és egyben már készülnek a 2018-as évre, amikor 25 éves lesz az egyesület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!