Sárvár

2015.04.21. 15:54

13 féle sportot próbálhatnak ki a sárváriak

Sárvár - Ötödik alkalommal hívják közös sportolásra a sárváriakat, e hét végén ismét mozdul a város: két nap alatt 13-féle sportágban tehetik próbára magukat a résztvevők.

Nagy Ildikó

Mozogni minden városban lehet, Sárváron azonban ötödik alkalommal adódik lehetőség arra, hogy egy hétvégén akár 13-féle sportágat is kipróbálhatnak a városban élők, hogy eldöntsék, melyikhez lenne kedvük kitartásuk.

A sportos hétvégét 2011-ben (az egyébként félmaratoni futóversenyeken is gyakran rajthoz álló) alpolgármester, Máhr Tivadar szervezte meg először. A Mozdulj Sárvár azóta is töretlen népszerűségét jelzi egyebek mellett az is, hogy egyre többen (sport- és civil egyesületek tagjai, testnevelőtanárok) csatlakoztak a szervezőkhöz, és szabadidejüket, kapcsolataikat, tudásukat felajánlva, mindenféle díjazás nélkül segítenek. Mára olyan sokan magukénak érzik e rendezvényt, hogy például a kétnapos programnak nincs is költségvetése.

A mostani hét végén 13-féle sportágat próbálhatnak ki a sárváriak: atlétika, birkózás, kosárlabda, labdarúgás, teke, úszás, kerékpározás tájfutás, tenisz, asztalitenisz, íjászat, petanque és különböző táncok közül választhatnak a mozogni vágyók. A különféle műfajokban jeleskedő táncosok ezúttal is a Kossuth téren tartanak majd bemutatókat, és a közönség soraiból bárki csatlakozhat hozzájuk.

A rendezvényt szombaton 10 óra előtt pár perccel nyitja meg Máhr Tivadar alpolgármester, majd pontosan 10 órakor eldördül a startpisztoly, és kezdetét veszi a 6/12/24 órás futás – amely szintén kuriózumnak számít a megyében. Olyannyira, hogy jó néhány évvel ezelőtt volt két olyan, az ország távolabbi részeiből érkezett induló, akik ezen a futóversenyen ismerkedtek meg, majd a következő évben is visszatértek, beneveztek a 24 órás futásra, ám mielőtt rajthoz álltak volna, a Nádasdy-várban összeházasodtak.

Máhr Tivadar hangsúlyozza, hogy ez a hétvége csak a szezonkezdet lesz, hiszen a város az év további részében is számos tömegsportrendezvénynek ad helyet. Az idén is megrendezik a júliusi strandpartit, ahol az úszók versenyezhetnek, augusztusban streetball bajnokság lesz, szeptemberben pedig a drogprevenciós céllal meghirdetett „szertelen" futásra várják a fiatalokat.

Sárvár egyébként a szürke hétköznapokon is sportos város: az iskolák tornatermei és a sportegyesületek létesítményei is telt házzal működnek.

Címkék#sárvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!