Sárvár

2015.11.17. 14:44

Új nevet kap és felújítják a Gondozási és Családsegítő Központot Sárváron

Sárvár – Jövő évtől új névvel és kibővített formában működik tovább a városi Gondozási és Családsegítő Központ.

Pajor András

A sárvári önkormányzat legutóbbi ülésén több ponton is foglalkozott a városi szociális ellátást nyújtó intézmény jövőjével. Az ülésen elhangozott, hogy a családsegítés már nem lakosságszámhoz kötött, hanem minden esetben biztosítani kell az önkormányzatnak, ha polgármesteri hivatalt működtet, vagy a közös önkormányzati hivatal székhelye a településen van.

Jövő évtől a családsegítés csak gyermekjóléti szolgáltatással integráltan – egy szervezeti és szakmai egységben – működhet: települési szinten a család és gyermekjóléti szolgálat, járási szinten a család- és gyermekjóléti központ keretében. Így a törvényi változások értelmében módosították az intézmény alapító okiratában a tevékenységi kört és az elnevezést. 2016-tól Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ néven működik majd a város központjában található épületben tevékenykedő szociális szolgáltató.

Az ingatlan hosszú évtizedek óta felújításra szorul. Ez is indokolttá teszi, hogy a következő időszakban ez legyen a város egyik legjelentősebb beruházása – mondta Kondora István polgármester.

A több száz millió forintos pályázat előkészítése megkezdődött, az tartalmazza majd az ingatlan tetőterének hasznosítását. A képviselő-testület végül az intézmény eddigi vezetőjét, Hámoriné Németh Editet bízta meg újabb öt évre a központ irányításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!