Sárvár

2016.12.13. 16:15

A civilek évet zárnak

Sárvár - Évtizedes hagyomány, hogy civil évzárót tart és vendégül látja az önkormányzat a városban működő több mint nyolcvan szervezet vezetőit, képviselőit.

Pajor András

Akik egész éven át végzik a munkájukat és mellette vállalják a közösségi tevékenységet, csak azok tudják ez mennyi küzdelemmel és lemondással jár - fogalmazott Kondora István polgármester köszöntőjében. Talán a családok nem tőlük elrabolt perceknek tekintik azt az időt, amelyet a civil szféra működtetői a közösségek építésére fordítanak.

Évtizedes hagyomány Sárváron, hogy a polgármester civil évzárót tart a városban működő alapítványok, egyesületek képviselőinek, megköszönve azok egész éves önzetlen tevékenységét Fotó: Pajor András

Hiszen Sárvár saját, belső életének a mozgatórugói és erejét adják azok a szervezetek, amelyek összesen kétezer tagot tömörítenek a városban. A polgármester hangsúlyozta: mivel maga is a civilek világból jött, így ezt a területet továbbra is kiemelten figyeli, ugyanis egy igazi polgárvárosnak ezek a közösségek adnak erőt.

A közösen végzendő tevékenységhez a következő esztendőben is teremt pénzügyi támogatásokat az önkormányzat. A tervek szerint 2017-ben is a korábbiakhoz hasonlóan működik majd együtt a civil szervezetekkel a város.

- Bizalommal építünk a közösségekre, mert látjuk azok szilárd alapjait és fejlődésüket. A társadalmat átszövik a civil kezdeményezések - tette hozzá a polgármester. A közös vacsorát kötetlen beszélgetés követte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!