Sárvár

2014.08.21. 19:15

A Jobbik Vas megyei jelöltjei

Szombathely, Sárvár - Bemutatta megyei közgyűlési képviselőjelöltjeit, sárvári és több kisebb település polgármesterjelöltjeit a Jobbik.

Bajdó Bettina

Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik megyei elnöke elmondta: a megyei közgyűlési listát a négy évvel ezelőttihez hasonlóan Rába Kálmán megyei közgyűlési képviselő, megyei alelnök vezeti. Őt Lábodi Gábor szentgotthárdi elnök, megyei kampányfőnök követi, míg a 3. helyen Holecz Ferenc körmendi elnök, a 3-as választókerület szervezője szerepel. Simon Péter telekesi elnök a 4., míg az 5. Soós Zoltán, aki egyben győrvári polgármesterjelöl is.

A Jobbik kiemelten fontosnak tartja a kistelepülések képviseletét, hiszen a falvak jelenthetik a vidék megtartó erejét mondta a megyei elnök.

- Több helyen független jelölteket támogatunk, de vannak települések, ahol kimondottan Jobbik-színekben indulnak polgármesterjelöltjeink: Bejcgyertyánoson Boros Andrea, Gasztonyban Nagy Szabolcs, Győrváron Soós Zoltán, Meggyeskovácsiban pedig Bartha János méretteti meg magát a párt jelöltjeként.

Rába Kálmán listavezető elmondta: a Vas Megyei Közgyűlés az elmúlt négy évben a folyamatos kormányzati megszorítások miatt a működésképtelenség szélére sodródott. A Fidesz az adósságkonszolidáció álcája alatt olyan törvényt alkotott, amelynek következményeképpen Vas megyét megfosztotta több tízmilliárdos vagyonától. A kistelepülések polgármesterei számára érdekszövetséget hoznánk létre, amely Brüsszelben, a Régiók Bizottsága előtt is felhívhatná a figyelmet az egyenlő elbírálás EU-s alapelvére. Nonszensz, hogy nálunk sokkal jobb gazdasági helyzetben lévő országok mint például Ausztria hihetetlen összegű támogatásokat vesznek fel hátrányos földrajzi helyzetükre hivatkozva emelte ki Rába Kálmán.

Állnak: Boros Andrea, Holecz Ferenc, Bartha János, ülnek: Lábodi Gábor, Bana Tibor, Rába Kálmán, Soós Zoltán (Fotó: Jobbik)

Lábodi Gábor a gondolatmenetet folytatva kijelentette: a vidék számára két kiugrási lehetőség létezik. Az egyik a mezőgazdaság, a másik pedig a turizmus fejlesztése.

- A fiatalabb generációk számára is vonzóvá kell tenni az agráriumot, ennek érdekében határozottan fel kell lépnünk a zsebszerződések ellen - fogalmazott.

Sárváron is önálló polgármesterjelöltet indít a párt Eiveck Péter személyében. Mind a nyolc sárvári körzetben saját képviselőjelölttel vágnak neki az októberi önkormányzati választásoknak. Bana Tibor a jelöltbemutató sajtótájékoztatón hangsúlyozta: céljuk az, hogy nagyobb erőkkel tudják képviselni a városban élőket a képviselő-testületben.

A jelöltek körzetenként: 1. Elek Tibor, 2. Márton Péter, 3. Varga Petra, 4. Dancs Róbert, 5. Márton László, 6. Horváth András, 7. Eiveck Péter, 8. Tóth Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!