Sárvár

2017.05.30. 17:15

Sárváron zajlott a XXV. Kerékpáros Iskola Kupa döntője, vasi duó nyert

A városban rendezték az ország legjobb diák kerékpárosainak idei versenyét, a XXV. Kerékpáros Iskola Kupa döntőjét. A győztes csapat vándorserlege a városban maradt.

Pajor András

A XXV. Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjére 19 megyéből és Budapestről érkeztek kétfős csapatok felkészítőikkel Sárvárra. A fiatalok az első versenynap délutánján 25 kérdésből álló tesztlap kitöltésével bizonyíthatták, hogy elsajátították a közlekedés szabályait. A második napon a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága által felállított ügyességi pályán kellett végighajtaniuk, majd Sárvár belvárosában körbekerekezve oldották meg a szabályossági versenyelemet.

Mindenki balesetmentesen, tudása legjavát nyújtva, sportszerűen teljesítette a feladatokat, így a diákok nagy izgalommal várták a verseny harmadik napján az eredményhirdetést. Óberling József rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője azt hangsúlyozta, hogy ezen a versenyen mindenki győztes, hiszen mindenki megtanulta a helyes közlekedés szabályait.

Kovács Vanda rendőr alezredes, Hannos Attila felkészítő tanár, Szabó Botond és Horváth Emma Noémi, a kerékpáros verseny országos döntőjének nyertesei és Kondora István polgármester
Fotó: Pajor András

Kiss Csaba rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának vezetője megköszönte a diákokat felkészítők aktív szerepvállalását, az indulóknak a sportszerű versenyzést, majd gratulált az eredményes szereplésükhöz. Kondora István, Sárvár polgármestere a verseny védnökeként köszöntötte a területi fordulókon legjobban teljesítőket, köztük a Vas megyét képviselő, a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskolában tanuló diákokat, Horváth Emma Noémit és Szabó Botondot. Külön köszönetet mondott Hannos Attila tanár úrnak több évtizedes felkészítő munkájáért. A pontszámok összesítését követően három kategóriában díjazták a legjobbakat, ezenkívül számos különdíj is gazdára talált. Egyéni összetettben 1. helyezést ért el a lányoknál Bukta Szimonetta Heves megyéből; 2. helyezett lett a Vas megyét képviselő nádasdys diák, Horváth Emma Noémi. A fiúknál a dobogó legfelső fokára Pozsga János állhatott Hajdú-Bihar megyéből, ezüstérmes lett a Vas megyét képviselő Szabó Botond. Ez már előrevetítette a csapatvégeredményt: 1. helyen végzett a Vas megyei duó, és így megyénkbe, Sárvárra került a vándorserleg.

A fiataloknak, valamint felkészítőiknek, Hannos Attila tanárnak és Kovács Vanda rendőr alezredesnek Kondora István polgármester adta át az elismerést. A diákokra és felkészítőikre a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola igazgatója, Lakat Attila is nagyon büszke.

Szabó Botond elárulta, hogy nagyon szerettek volna Horváth Emmával együtt itthon, hazai pályán országos bajnokok lenni, és ez most sikerült. Az ő eredményük is nagyrészt felkészítőjük, Hannos Attila tanár munkáját dicséri, aki évtizedek óta ér el sikereket tanítványaival hazai és nemzetközi biztonságos-ügyességi kerékpárosversenyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!