Sárvár

2017.02.21. 18:10

A vár kistermébe költöztek a szépkorúak

Sárvár - Új helyre költözött az idén huszonöt éves Sárvári Nyugdíjas Egyesület. Ünnepséget szerveztek a teremavatóra.

Pajor András

A létrejöttének negyedszázados jubileumát idén ünneplő közösség ez évtől a Nádasdy-vár udvari épületében újonnan kialakított kisteremben tartja összejöveteleit. Annak idején Hans Dietlnek, Sárvár német testvérvárosa, Steinheim polgárának a kezdeményezésére és támogatásával alakult meg a nyugdí-
jasegyesület.

A tagság azóta is tartja megszokott, csütörtöki klubnapjai mellett egyéb programjait is. Évente több alkalommal részt vesznek szervezett színház- vagy múzeumlátogatásokon, kirándulásokon. Bérletük van a celldömölki színházba, és Arany János születésének kétszázadik évfordulójához kapcsolódó előadást is szerveznek idén.

- Most végeztünk a helyiség berendezésével. A régi bútorok közül a székeket tudtuk hasznosítani, a többi újat az egyesület megtakarításaiból vásároltuk - mesélt az új teremről Kálmán József, a Sárvári Nyugdíjas Egyesület elnöke. A teremavató, egyben évnyitó alkalmából kis ünnepséget szerveztek az egybegyűlteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!