Sárvár

2013.03.18. 19:12

Állami kitüntetést kaptak

Kondora István a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át, Kampel Oszkárt pedig tűzoltó dandártábornokká nevezték ki.

Nagy Ildikó

A Magyar Köztársaság elnöke, dr. Áder János az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulója alkalmából Kondora Istvánnak, Sárvár polgármesterének a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta. A magas állami elismerést dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át március 14-én Kondora Istvánnak a minisztérium Darányi Ignác termében. Kondora István a kistérség sokszínű kulturális, turisztikai életének továbbfejlesztése, a több mint három évtizede minden évben megtartott sárvári Nemzetközi Folklórfesztivál szervezésében kifejtett elévülhetetlen érdemei elismeréseként vehette át a kitüntetést. Dr. Áder János tűzoltó dandártábornokká nevezte ki Kampel Oszkár tűzoltó ezredest.

 

Kondora István polgármester (balról) és Kampel Oszkár

Kampel Oszkár pályafutását 1974-ben vonulós tűzoltóként kezdte Szombathelyen, majd a Sárvári Tűzoltóparancsnokságon szolgált, ahol 11 évig tűzoltóparancsnok volt. 2000-ben az újonnan alakuló Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának nevezték ki. A megyében az ő irányításával hajtották végre a katasztrófavédelem rendszerének átalakítását. Később Zala megyébe került, onnan vonult nyugállományba. 2010 nyarán visszatért az aktív szolgálatba a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság élére. 2012. november 30-ától végleges nyugállományba vonulása előtti felmentési idejét tölti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!