Sárvár

2016.01.09. 23:16

"Az Év Vasi Embere 2015" - Király Gábor!

Sárvár - Király Gábor kapta idén "Az Év Vasi Embere 2015" díjat - a rangos kitüntetést az idén Sárváron az egyik négycsillagos szállodában tartott megyebálon adta át Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Balázsy Péter, a Vas Megyéért Egyesület kuratóriumi elnöke a szombathelyi születésű sportolónak.

Simán Klára

"A jó döntéseket nem kell magyarázni" - ezzel a mondattal indított, majd jelentette be dr. Balázsy Péter a várva várt nevet.

"Egy olyan ember kapta ezt a díjat, aki nemcsak kimagasló sportteljesítményével, hanem példamutató magánéletével, családi életével is kiérdemelte azt, és óriási szüksége van Magyarországnak és a mai fiatalságnak arra, hogy olyan példaképeket tudjunk elé állítani, mint Király Gábor, aki minden értelemben egy ilyen személyiség" - ezt mondta Majthényi László elnök az elismerés átadásakor.

A megyebál estéjén, pontosan éjfélkor adják át minden esztendőben a rangos díjat - a "Top10" (a vaol.hu által is bemutatott:https://www.vaol.hu/hirek/ki-legyen-az-ev-vasi-embere-a-megyebalon-derul-ki-hogy-ki-kapta-a-legtobb-szavazatot-varjak-az-ajanlasokat-1745513 ) vasi ember közül a most kiválasztott díjazott Király Gábor a Szombathelyi-Swietelsky Haladás labdarúgócsapatának kapusa. "Az Év Vasi Embere 2015" kitüntetettje 1976­-ban született Szombathelyen. A Haladás VSE saját nevelésű játékosa, a magyar válogatott kapusa. Pályafutását 1982- ben kezdte, mégpedig a Haladásban. 18 évnyi idegenlégiósságot követően nemrég hazatért Szombathelyre, ahol több mint másfél évtized után ismét a Haladás hálóját őrzi. 2002-­ben létrehozta a Király Sportlétesítményt. 2006­-ban alapította többedmagával a Király Szabadidősport Egyesületet, és 2013-­ban nyitotta meg a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskolát. Az egyesület 12 szakosztállyal működik.  A labdarúgócsapat a megyei bajnokság I. osztályában szerepel.  A megye egyik legsikeresebb és legnépszerűbb sportembere. Vezetésével a szombathelyi Haladás kiváló őszt tudhat maga mögött, sőt, a magyar labdarúgó­-válogatott hosszú idő után újra világversenyen szerepelhet. 101-­szeres magyar válogatott - ezzel beállította Bozsik József, az Aranycsapat játékosának rekordját.

Eddig Király Gáborral együtt 20-an részesülhettek az "Év Vasi embere" díjban - két alkalommal ugyanis ketten kapták meg a kitüntetést, és az idei volt a 18. Megyebál. Király Gábor a tőle megszokott szerény stílusban, komoly meghatottsággal vette át a rangos elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!