Sárvár

2016.02.01. 08:46

Báloztak a sárvári evangélikusok

Sárvár - 20. alkalommal tartották meg a sárvári evangélikus farsangi bált a Nádasdy-várban termeiben.

Pajor András

Az idei bálon a díszvendég, Márton Gyöngyvér író-műfordítónak egy gondolata adta meg az alaphangot, amely szerint a tánc megmutatja, hogy összeillik-e a pár az életben is. Kondora István polgármester azzal folytatta, hogy a vár márványpadlójának jót tesz a táncos talppal történő csiszolás. Ezután a néptánckör, majd az evangélikus egyházközség konfirmandusainak csoportja tartott táncbemutatót.

Az egykori Korona Szállóban 1852-től rendezték meg az evangélikusok első bálját egészen 1948-ig, majd néhány évtized kimaradás után idén 20. alkalommal gyűltek össze több mint százan a Luther-rózsa Alapítvány által szervezett farsangi eseményen - emlékeztetett a bál régi hagyományára Gyarmati István lelkész.

A vacsora után Novák Tamás táncpedagógus tanított tánclépéseket, majd a répcelaki Spontán Együttes zenéjére próbálták ki a bálozók a frissen  tanultakat. Éjfélkor sorsolták a tombolát, azután pedig hajnalig zajlott  a bál, amelynek teljes bevételét a műemlék evangélikus templombelső  most megkezdett felújítására  fordítják majd.

Címkék#sárvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!