Sárvár

2016.08.16. 18:47

Bemutatjuk Papp Csabát, a sárvári életmentő rendőrt

Sárvár - Egy 34 éves rendőr kimentett egy nőt a Rábából. A fiatalember úgy véli, segíteni kellett, semmi egyéb.

Turbók Attila

Papp Csaba sárvári és 34 éves. Magas, nyugodt, csendes fiatalember, aki szereti a családját, és általában a korosztályabeli fiatalokhoz hasonlóan egészen hétköznapi dolgokkal foglalkozik: mint a családi fészek megteremtése, a gyermeknevelés mindennapjai. Ehhez még hozzájön a hivatása, a rendőri munka, a „szolgálunk és védünk”.

Papp Csaba mind családjában, mind hivatásában igyekszik a legjobbat nyújtani, hogy mindenki elégedett legyen vele, hiszen ezt várja tőle a család, ezt várják felettesei. Hétköznap és néha hétvégén is.

Papp Csaba rendőr törzszászlós, ha éppen nem a megszokott hétköznapjait tölti, akkor megmenti egy ember életét. „Csak” így, egyszerűen leírva.  Mert ez a természetéből,  a neveltetéséből jön.

- Nem nagy ügy - mondja a sárvári fiatalember, aki szerény. és nem vágyik a reflektorfénybe, hiszen így nevelték: „tedd a dolgod, aztán minden megy a rendes kerékvágásban”. Közben megmenti egy nő életét, kihúzza a Rábából. Ha nem teszi, belefulladt volna.

Papp Csaba sosem vágyott arra, hogy megmentse egy ember életét. Sopronban járt középiskolába, majd a család támogatásával először határrendésznek, majd rendőrnek készült. Mondhatnánk, hogy sablonos történet a kétezres évekből.

Egészen sablonos is volt a legutóbbi vasárnapig, amikor délután három órakor érkezett a bejelentés a Sárvári Rendőrkapitányságra, hogy egy fuldokló nőt láttak a Rábában.

- Két kollégám azonnal a helyszínre sietett, majd követtem őket én is - mesélte Papp Csaba az egyáltalán nem sablonos napról lapunknak. A Rábához kiérve járőr kollégáival együtt a part mentén figyelték az elsodort nőt, aki ekkorra meglehetősen fáradtan próbált a felszínen maradni.

Papp Csaba rendőr törzszászlós elmondta: a benyúló ágnál tartotta a fuldokló és kifáradt nőt (Fotó: Turbók Attila)

- A parton futva vettük fel vele a kapcsolatot, majd a folyó egyik nyugodtabb szakaszán a vízbe vetettem magam, és odatempóztam hozzá - idézi fel a történteket a bátor rendőr. A „vízbe vetődésről” annyit még elmesél, hogy a nagy vízállás miatt elég erős sodrással és számos örvénnyel kellett számolni a folyóban.

- A nőt 10-15 percig tartottam a víz felett, közben persze tempóztam a part felé, ahol sikerült elkapnom egy benyúló faágat, ami mellett aztán vártunk a mentésre, még mindig a vízben - mondja a sárvári fiatalember. A partra már nem volt ereje és lehetősége kimászni. - Ekkor jöttek a kollégák, köztük Ihász Zsolt, a mentők és a katasztrófavédelem munkatársai, Takács András és Veiczer Vilmos is. Ők voltak azok, akik végül megfelelő mentőeszközökkel kisegítették a partra Csabát és az akkorra a fáradtságtól már teljesen elalélt hölgyet.

- Igazából abban a pillanatban nem gondolkodtam el azon, hogy ugorjak, vagy sem. Segítenünk kellett, ez volt a legfontosabb - summázza a történteket Papp Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!