Sárvár

2016.06.26. 12:40

Bogarak lepték el Sárvárt

Újra bogárhátú autók és társaik lepték el Sárvárt június utolsó hétvégéjén. Az ötödik alkalommal megrendezett nemzetközi autós találkozón 150 extrán felszerelt népautó gyűlt össze a fürdővel szembeni Kismezőn.

Pajor András

– Az új helyszínt még be kell lakni, de már voltak olyan lengyel vendégek, akik csütörtökön birtokba vették a tábort – mondta az eseményt szervező Bogarasok Baráti Köre nevében Hajas Tibor. A fesztivál leglátványosabb része a szombati felvonulás volt, amin a belváros utcáit járták végig a német autócsodák. Emellett a bogarasok táborhelyükön is gondoskodtak szórakozásukról színpaddal, fellépőkkel, egy szlalompályával és számos más színes programmal színesítve a VW-s víkendet.

A füves részen több, hálóhellyé átalakított, ikonná vált VW mikrobusz is felbukkant a hippikorszakot idézve. Az idők változásáról Rózsa Gusztáv autórestaurátor úgy számolt be, hogy egy teljesen felújított mikrobusz, amely legalább egy évig készül, akár 50 millió forintba is kerülhet. Az autók legtöbbjét pedig üzletemberek veszik befektetési céllal, mert az értékük csak növekszik.

– A bogaras érzés olyan, mint a villámcsapás: hirtelen jön és megváltoztat mindent – mesélte a Felvidékről érkezett Varga László, aki maga is gyerekkori autómániáját éli újra majdnem három évtized után. A szenvedély mellett őt a szerencse is elkísérte, hiszen tavaly megnyerte a résztvevők között kisorsolt VW kisautót. A vasárnapi zárásig egy világoskék bogárhátú idén is arról álmodott, hogy a tombolán egy olyan tulajdonoshoz kerül, akinek az év minden napját ünnepé teheti majd a VW-érzés.

Címkék#sárvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!