Sárvár

2017.02.07. 13:39

Címeres mezek versenyezhetnek az úszók

Sárvár - Ezentúl városi címeres sportruhában versenyezhetnek a sárvári úszóiskola legjobbjai. Tavalyi jó eredményeik mellé kapták ajándékba a sportfelszerelést.

Pajor András

A magyar úszósport népszerűsége Sárváron is megmutatkozik, hisz az úszóiskola foglalkozásaira közel kétszáz gyermek jár rendszeresen. Közülük harmincan úsznak versenyszerűen. A 2016-os esztendőben több országos bajnokságon is részt vettek, de már az ifjúsági Európa-bajnokságon is volt sárvári induló.

Ezt az eredményes szereplést honorálta a város azzal, hogy ruhafelszerelést adtak a legjobb úszóknak. Az átadás alkalmával a Sárvárfürdő úszómedencéje mellett gyülekeztek a fiatalok, hogy átvegyék új formaruhájukat Kondora István polgármestertől, Máhr Tivadar alpolgármestertől és Vancsura Miklós fürdőigazgatótól.

Az úszósport egyre népszerűbb a városban, ezért az úszóiskola a tehetséggondozásra és a versenylehetőségek megteremtésére is koncentrál. - A most kiosztott huszonegy mezt az úszóiskola legjobb eredményeit elérő úszói kapták - szólt büszkeségeiről Berkovics Klaudia úszóedző.

Az átadott ruházati felszereléseken most a város címere díszeleg, de lehet, hogy a versenyzők nem állnak olyan távol a nemzeti címeres meztől sem, ha ilyen lendülettel fejlődnek. A versenyszerű úszás mellett úszásoktatásokra pedig bárki jelentkezhet, van babaúszás, de a felnőttek is tanulhatnak új úszásnemeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!