Sárvár

2016.10.05. 18:25

Detektívek Sárváron - A játékosok néha civilben is nyomoznak

Sárvár - Helyi és Sárvár környéki csapatok nyomoznak tegnaptól a sárvári könyvtárban és saját iskoláikban. Egyesek civilben is űzik e mesterséget.

Turbók Attila

- Én már ötödikes vagyok - érkezett meg a sárvári könyvtár programjára egy nagyhangú kisfiú zöld kabátban és hatalmas önbizalommal. Előbbire a jó idő miatt nem feltétlenül, utóbbira viszont nagy szüksége lesz, hiszen tegnap indult útjára a sárvári könyvtár nyomozó programja, melyben a város és környékének több általános iskolája vesz részt, háromfős csapatokban.

Káldi Tamara, Szombath Levente és Káldi Botond a versenyen
Fotó: Turbók Attila

- A detektívsarok nevű programot évek óta megtartjuk az iskolások körében nagy sikerrel, többen évente visszajárnak a rendezvényre - mesélte Bödi Piroska igazgatóhelyettes. A tanéven átívelő játékban már a vetélkedő célját is úgy kell kinyomozni a gyerekeknek, akiket néha igazi nyomozók is meglátogatnak. - A nyomozati technikákkal is megismerkedhetnek a diákok, ujjnyomatot vesznek, rabosítási képeket készítenek és sokat kutatnak - tette hozzá Bödi Piroska.

A játék kezdőnapján két gárdonyis fiú megjegyezte: ők már nyomoztak az iskolában, ám bűnesetekkel nem találkoztak. - Elveszett tárgyaknak már a nyomára akadtunk - mondták a gyerekek.

 

Címkék#sárvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!