Sárvár

2014.06.17. 16:35

Elviselhetetlenül sok szúnyog van Sárváron

Sárvár - Több sárvári olvasónk is jelezte, hogy a városban elviselhetetlenül sok szúnyog van. Megtudtuk: egy irtás már volt, és már készülnek az újabb permetezésre.

Nagy Ildikó

A nyárhoz kétségkívül a szúnyogok is hozzátartoznak, ám az idén a sok csapadék és az áradások után kialakult belvizes területek miatt a szokásosnál is több a szúnyog a városban. Ezt dr. Kulcsár László, a polgármesteri hivatal gazdasági és városfejlesztési irodájának munkatársa is elismeri, mi több, saját bőrén is tapasztalja. Mint azt érdeklődésünkre elmondta, a város lakóitól is sok bejelentés érkezett a szúnyogok miatt.

A múlt hét elején már elvégeztettek egy kémiai irtást, ám úgy tűnik, az nem volt teljesen hatékony, hiszen továbbra is rengeteg a szúnyog. Ezért megismétlik a permetezést, ha minden jól megy, akár már e hét végén. Dr. Kulcsár László hozzátette azt is, hogy a permetezés előtt sok teendője van az önkormányzatnak: a szúnyogirtás előtt be kell szerezni az ÁNTSZ engedélyét, és ki kell értesíteni a méhészeket, a kijuttatott szer ugyanis veszélyes a méhekre. És a repülőgépről történő permetezéshez a légügyi hatóság engedélyét is be kell szerezni.

A szúnyogirtás során 640 hektárnyi területet permeteznek, ez alkalmanként 1,1 millió forintjába kerül a városnak. Dr. Kulcsár László szerint hatékonyabb lenne az irtás, ha a környező települések is elvégeztetnék azt, ám a kisebb falvak önkormányzatai nem tudják vállalni az irtás költségeit.

Tavaly nyáron Sárváron kétszer kellett repülőgépről permetezni, félő, hogy az idén ennél többször kell megrendelni az irtást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!