Sárvár

2014.12.14. 09:08

Jól szórakozott a közönség a sárvári mazsorettek 19. gáláján

Sárvár - A Dunántúl legjobb mazsorettjeinek, a sárváriaknak a 19. gálája most szombaton is elvarázsolta a közönséget, rengeteg tapsot kaptak.

Némethy Mária

Látványos, pörgős, magával ragadó, rendkívül hangulatos, fergeteges show. Ez mind jellemezte a nívódíjas sárvári mazsorettek szombat esti gáláját. Ők a legjobbak a Dunántúlon. A közönség most sem tudott betelni műsorukkal, rengeteg tapsot kapott  az öt korosztályban fellépő lányok sokszínű műsora és művészeti vezetőjük, Csikós Györgyné is.

"Ha táncunkat nézed, szívünk szavait hallod" - volt a gála mottója. Hagyomány már, hogy ilyenkor új koreográfiákat is bemutatnak, hiszen a gála egyben számadás is arról, hogy mit tanultak a lányok - akik között óvodáskorúak és már 18 éven túliak is vannak -,  az elmúlt egy évben. A sort a Gyöngyszem csoport kezdte. Pergették ügyesen mazsorett botjaikat, forgatták zászlójukat a Saint Tropez-i csendőr közismert filmzenéjére. Aztán jöttek a következők: a Kristály, a Tündér és a Táncoló Talpak csoportja, valamint a felnőtteké. Mindeközben felcsendült a Mamma mia, megelevenedtek a Karib-tenger kalózai, érkezett a honvéd banda a Stefániáról. Hallhattuk az együttes partner zenekarát, a Kanona Band-et is. A műsor második része a táncé volt.  Szamba, jive, cha-cha-cha, charleston, diszkó követte egymást. Mivel a felnőtt csapat tagjai közül többen már egyetemisták vagy dolgoznak, ők egy tangó előadásával búcsúztak. Nehéz percek voltak ezek, hiszen akadt köztük olyan, aki 15 éven át volt tagja a sárvári mazsorett csoportnak.

Mozgalmas és sikeres év van mögöttük.

Alig telt el hét, hogy Sárváron ne léptek volna közönség elé a mazsorettek, ugyanakkor tovább öregbítették az idén is az együttes és vele a város hírnevét is. Győrben, Budapesten országos versenyen arany és kiemelt arany okleveleket szereztek, Bíró Vivien országos tamburmajor díjat érdemelt ki. Meghívták őket Pétfürdőre országos fesztiválra, felléptek a szlovákiai Nemesócsán.

Csorba-Pálla Zsanett, Krajczár Zsanett, Sebestyén Zsolt mazsorett és táncoktatóként, csoportvezetőként segítik a csoportok munkáját, a "karmester" azonban a sárvári mazsorettek élén a nívódíjas művészeti vezető, Csikós Györgyné. Tőle, aki februárban lesz 23 éve, hogy elkezdte ezt a munkát, s 100-nál több koreográfiát készített már, még fellépés előtt megkérdeztük: mit ad a mazsorettség a lányoknak, s hogyan választja ki a tamburmajort?

- Nőiességet, bájt, kiállást, nagyon magas tánctudást és magabiztosságot ad a mazsorett. A tamburmajort kivételes ügyesség, határozottság jellemzi, s fegyelmezett, példamutató magatartás is.  Mindig több kislánynak adok lehetőséget, többeket kipróbálok, mielőtt a választás megtörténik.

A nívódíjas együttes most pihen egy kicsit, aztán jövőre újra sok-sok órát próbál, utazik, gyűjt be majd újabb szép eredményeket köszönhetően a pedagógusoknak, szülőknek, támogatóknak, de leginkább a mazsorettet szenvedélyesen szerető lányoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!