Sárvár

2015.03.27. 09:01

Kárpátaljai magyaroknak gyűjtenek Sárváron - A közétkeztetési díjak emeléséről is döntött a testület

Sárvár - Példaértékű gyorsasággal és hatékonysággal tárgyalta az ügyeket a sárvári képviselő-testület csütörtökön, a tizennégy napirendi ponttal egy óra alatt végeztek a városatyák.

Cseszkó Tamás

A testületi ülésen szó esett a város tulajdonában lévő gazdasági társaságok üzleti terveiről, így egyebek között a Sárvári Távhő, a Sárvári Nonprofit Média Kht., a Zöldpont Hulladékszállító Kft., valamint a sárvári gyógyfürdő üzleti terve is az asztalra került. Az előterjesztést vita nélkül fogadta el a képviselő-testület.

Az új szociális rendelet alapján módosították a közétkeztetési díjakat, 1,8%-kal emelték a befizetendő forintok összegét.

Az óvodai körzeteket is meghatározták, a hagyományoknak megfelelően kettő óvodai körzet van.

A testület döntött arról is, hogy értékesítenek három, a város tulajdonában lévő  garzonlakást.

- Erre a költségvetési egyensúly fenntartása miatt van szükség -  fogalmazott Kondora István polgármester. Hozzátette: ezek a lakások régóta üresek, leromlott az állapotuk, és jobban megéri az értékesítés, mint a felújítás.

A város is csatlakozott azon országos kezdeményezéshez, mely a kárpátaljai magyarok megsegítését helyezi a középpontba, a testület 200 ezer forint támogatást szavazott meg határon túli magyarok patronálására.

A testületi ülésen elhangzott az is, hogy április 5-én, vasárnap a Nádasdy-vár előtti parkolóban alapvető élelmiszereket gyűjtenek szintén erre a célra.

Az ülés végén elfogadták a testület új SZMSZ-ét.

Parázs vita nem volt, a képviselők többsége a főbb kérdésekben egyetértett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!