Sárvár

2016.12.01. 20:22

Kertvárosi új utak

Sárvár - Szalag-átvágás helyett „szalag-összekötéssel” avatták fel a nemrégiben felújított kertvárosi utcákat.

Cseszkó Tamás

Vidáman szólt a zene a Nádasdy és a Kinizsi utca sarkán, ahol a Kanona Band hangolta a résztvevőket a felújított kertvárosi utcák avatóünnepségére.

- Ez a beruházás mindenkinek a hasznára fog válni, hiszen mindannyian kapcsolatban vagyunk ezekkel az utcákkal - mondta el köszöntőjében Máhr Tivadar, a kertváros önkormányzati képviselője, aki felidézte személyes emlékeit is, hiszen ő maga is a Kinizsi utcában nőtt fel.

- Eddig összesen nyolc utca felújítása valósult meg a környéken 350 millió forint értékben - húzta alá az alpolgármester, hozzátéve, ennek a része volt egy kormányzati támogatás, amelyet Ágh Péter országgyűlési képviselő lobbimunkájának köszönhetően sikerült az idén elnyernie a településnek. Máhr Tivadar arról is beszélt, hogy a városban található egyéb utak és járdák felújítására további 100 millió forintot költöttek.

Máhr Tivadar, Ágh Péter, Wimmer Roland és Kondora István Fotó: Ohr Tibor

- Ahhoz, hogy emberi kapcsolatainkat élni tudjuk, utakra van szükség - fogalmazott köszöntőjében Kondora István polgármester, aki szerint fizikai és lelki utakra egyaránt szükség van. - Kívánom önöknek, hogy ezeket az utakat találják meg, és bátran közlekedjenek rajta - zárta gondolatait a település első embere.

Ágh Péter avatóbeszédében úgy fogalmazott, a mostani beruházás is hozzájárult ahhoz, hogy Sárvár egyre inkább élhető legyen.

- Akkor lehet igazán ötcsillagos egy település, ha az itt élő polgárok úgy érzik, megbecsüli őket a város. A mostani avatás ennek a bizonyítéka - jelentette ki a képviselő, hozzátéve, bízik abban, hogy az elkezdett munka folytatódni fog.

A beszédeket követően Wimmer Roland sárvári plébános áldotta meg a beruházást.

Ezúttal rendhagyó módon nem szalagátvágás, hanem „szalagösszekötés" következett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!