Sárvár

2016.12.02. 09:27

Ki lesz az év embere, közössége és ígérete Sárváron?

Idén is szavazhatnak a város lakói az év sárvári emberére, közösségére és ígéretére.

Pajor András

Az Év Sárvári Embere 2016 díj jelöltjei között van ebben az évben dr. Szalai Ferencné, a Sárvári Oratórikus Kórus alapítója és karnagya. Králl Csaba, a 15 éves múltra visszatekintő Vármeeting rendezvények szervezője és Pászthory Lajos festőművész, aki életművének több darabját is helyi közintézményeknek ajándékozta.

Az Év Sárvári Közössége 2016 díj jelöltje a Magyar Páneurópa Unió Sárvári Regionális Szervezete, amely idén ünnepli fennállásának húszéves évfordulóját; a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület versenyzői, akik a soproni 3D íjász világbajnokságon egyéniben és csapatban is aranyérmet szereztek; továbbá a Sárvári Koncertfúvószenekar, amely 45 éves fennállását ünnepelte, és felső koncertfúvós és show kategóriában ebben az évben ismét  kiemelt arany minősítést értek el.

Az Év Sárvári Ígérete 2016 díj jelöltjeire a város iskolái tettek javaslatot. Íme a jelöltek: Auer Nikolett, a Tinódi gimnázium 11/B osztályos kitűnő tanulója, a Ma'Mint'Ti' Színjátszó Csoport tagja; Horvát Lilla, a Szent László Katolikus Általános Iskola 8/B osztályos tanulója a tanulmányi versenyeken kiemelkedően eredményes részvétele miatt lett jelölt; Papp András, a Barabás szakközépiskola 10/F osztályos tanulója, aki a 2015-16-os tanévben megnyerte az asztalitenisz diákolimpia megyei döntőjét; Solti Martin, a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola 8/A osztályos tanulója, aki rendkívül sokoldalú, kreatív diák, számtalan tanulmányi versenyen szerepelt eredményesen, valamint Szabó Botond, a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola 8/A osztályos tanulója, aki évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt közlekedési ismeretek és sport területén.

Az év embere szavazás győzteseit szilveszterkor ismerheti meg a város, az első helyezetteknek a polgármester adja át az elismeréseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!