Sárvár

2016.04.16. 15:14

Kiderült, valójában mi a különbség a gőzeke és Gizike között - A sárvári Barabás iskola is bemutatkozott a szakmák éjszakáján

Forgott a satupad és a robottal is kezet foghattak az érdeklődők Sárváron. Nemcsak a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, hanem a diákok szüleinek és minden más érdeklődőnek kínált programot a szakmák éjszakáján a Szombathelyi Szolgáltatási SZC Barabás György Műszaki Szakközépiskolája és Szakiskolája.

Pajor András

Volt Klavia-túra, ahol a weblapkészítés rejtelmeibe avatták be az iskola oktatói és diákjai a téma iránt érdeklődőket. A gépészeti szakon kiderült, hogy valójában mi a különbség a gőzeke és Gizike közt. Az iskola kereskedelmi szakának tanboltjában  pedig próbavásárláson győződhettek meg a vevők az udvarias kiszolgálásról. Sőt „Az öreg tróger visszatér” címmel, a Barabás iskola egykori, az élet számos területén bizonyított tanulói közül néhányan vállalták, hogy erre az estére visszatérnek és beavatják a fiatalokat az intézmény kulisszatitkaiba.

Az est során csaknem kétszáz érdeklődőt fogadó iskola igazgatója, Lakatné Mester Éva úgy fogalmazott, hogy a város szakképzési kínálata összhangban áll Sárvár munkaerő-piaci igényeivel. Ezt a több mint tíz képzési szakirányt mutatta be az intézmény a nyílt nap során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!