Sárvár

2015.05.22. 11:23

Kis út az országnak, de nagy Sárvárnak: hivatalosan is átadták a 88-as felújított szakaszát

6,3 kilométer hosszan újult meg a 88. számú főútvonal. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósult korszerűsítést pénteken ünnepélyes átadás zárta, amelyen részt vett dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Ágh Péter országgyűlési képviselő és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója.

Vas Népe

A fejlesztés a 88. számú főút Sárvár elkerülő szakaszának végétől a 86. számú főút Vát elkerülő szakasz új különszintű csomópontjáig tartott. A 11,5 tonnás burkolaterősítés mellett felújították a sárvári és a váti Köris-patak feletti kerethidakat, a 88-as főút és a 8458-as bekötőút szintbeli csomópontját, valamint 2,2 kilométer hosszan a főúttal párhuzamosan kétirányú kerékpárutat építettek ki Sárvártól a bögöti bekötőútig.

Ágh Péter, dr. Hende Csaba és Loppert Dániel az út avatásán. Fotó: Médiaközpont

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője elmondta: Kis út az országnak, de nagy Sárvárnak, hiszen ez kapcsolja be az M86-os elkészültével az Európát behálózó legnagyobb utak vérkeringésébe a várost, ez pedig kulcskérdés egy olyan településnek, amelynek az ipar és a turizmus a két tartóoszlopa. A beruházás hozzájárul Sárvár versenyképességének megőrzéséhez és annak még nagyobb fokozatra kapcsolásához.  E fejlesztés is része az egésznek, mely által kijelenthetjük: a közlekedésfejlesztés évtizedét éljük Vas megyében. Erre szolgál példaként a Szombathely-Győr közötti útépítés, a Porpác-Hegyeshalom vasútvillamosítás és a közösségi közlekedés fejlesztéseként megvalósuló busz és vasútállomás rehabilitációk.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója hozzáfűzte: A 88.számú főúton naponta körülbelül öt és fél ezer jármű közlekedik, melynek húsz százaléka kis- és nagy tehergépkocsi. Az elmúlt másfél évtizedben az úton jelentős beavatkozás nem történt. A szakaszon több mint 50 ezer négyzetméteren 1389 köbméter aszfaltot martak fel, 11 ezer 159 köbméter földmű, 3 ezer 610 köbméter aszfalt kötőréteg és 2 ezer 169 köbméter aszfalt kopóréteg épült, valamint 50 ezer 600 négyzetméter felületen történt humuszterítés és füvesítés. A beruházás megvalósulásával Sárvár és az M86 közötti közúti közlekedés javult, a korábban leromlott és balesetveszélyes burkolat helyett egy forgalombiztonságilag is jobb színvonalú úton közlekedhetnek a térségben az autósok. A kivitelezést a Közgép Zrt. végezte, majdnem nettó 1,5 milliárd forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!