Sárvár

2017.04.18. 12:51

A két Vas megyei tankerülettel ismerkedett a Klik-elnök

Sárvár - A Klebelsberg Központ az eddigieknél nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy menedzserszemlélettel végezze feladatait - jelentette ki dr. Solti Péter, a köznevelési intézmények fenntartásáért felelő Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke Sárváron.

Pajor András

Az országjáró körútja során Vas megyébe látogató Klik-elnök a két vasi tankerülettel ismerkedett. Sárváron a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskolában találkozott az iskolaigazgatókkal. Beszámolt nekik arról, hogy jól vizsgázott az átalakulás, hisz a döntési szintek ismét közel kerültek az iskolákhoz.

Fodor István, a Szombathelyi Tankerület igazgatója, dr. Solti Péter, a Klik elnöke és Rozmán László, a Sárvári Tankerület igazgatója Fotó: Pajor András

A két Vas megyei tankerület vezetője a negyedéve felállt új rendszer működtetési tapasztalatairól, valamint a tankerületi központokban zajló fejlesztési lehetőségekről adott tájékoztatást. - Visszahoztuk az intézmények jó működésének a lehetőségét - mondta Fodor István, a Szombathelyi Tankerület igazgatója. Példaként hozva, hogy az elmúlt hónapokban 270 millió forint értékű felújításokat tudtak véghezvinni.

- Átlátható viszonyok alakultak ki a köznevelésben - hangsúlyozta Rozmán László, a Sárvári Tankerület igazgatója. Kizárólag a kőszegi intézményeknél több mint 500 milliós korszerűsítéseket tudtak véghezvinni - vázolta a pénzügyi források lehetőségeit. Dr. Solti Péter célként meghatározta: törekedni kell arra, hogy a rendelkezésre álló erőforrásokat és tudást minél hatékonyabban csatornázzák be a tankerületi központokon keresztül az iskolákba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!