Sárvár

2015.05.01. 19:23

Harminc májusfát állítottak Sárváron: volt piknik, kosár- és pokrócszépségverseny is

Sárvár - Majálisra várták a fürdőváros lakóit és vendégeit a Nádasdy-vár környékén: volt májusfaállítás, „várölelés” és szabadtéri piknik is.

Cseszkó Tamás

Májusfaállítással vette kezdetét a sárvári tavaszünnep, a műsorvezetést – akárcsak tavaly – maga a polgármester, Kondora István vállalta magára, aki időnként vicces anekdotákkal szórakoztatta a közönséget.

 

Harminc májusfát állítottak fel a várparkban, helyi civil szervezetek, intézmények, művészeti egyesületek szorgalmasan díszítették saját fájukat. A Nádasdy Tamás Általános Iskola diákjai igazi meglepetéssel is készültek, akciót indítottak, melynek során a helyieket bevonva ölelték körbe a Nádasdy-várat. Ágh Péter országgyűlési képviselő maga is részt vett a rendezvényen, mint mondta, ez a nap is bizonyította, hogy Sárvár azon túl, hogy ötcsillagos település, a szeretet városa is. Hozzátette azt is, hogy a vár körbeölelésével a sárváriak a legjobb arcukat mutatták meg a világnak. Az akció sikeres volt, sokak részvételével a tömeg körbeérte a várat.

A szervezők azt mondják, lesz folytatás, a jövőben is szerveznek hasonló akciókat. A sárvári majális piknikkel folytatódott, közben pokróc- és piknikkosár-szépségversenyt tartottak. Este koncertek várták a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!