Sárvár

2014.06.14. 12:00

Körforgalmat szorgalmaznak a sárvári baleset helyszínére

A pénteki, halálos áldozatot követelő baleset után Kondora István, Sárvár polgármestere lapunknak elmondta, hogy a város évtizedek óta harcolt azért, hogy abban a kereszteződésben, ahol a baleset történt, körforgalmat építsen ki a közútkezelő, mert kiemelkedően sok baleset történt már ott annak ellenére, hogy az út minden irányból jól belátható.

Peltzer Géza

Ugyan valószínű, hogy a pénteki tragikus balesetben az idős sofőr figyelmetlensége is szerepet játszott, ennek ellenére mindenképpen biztonságosabb lenne a csomópont, ha körforgalom épülne ki, mert az ilyen csomópont lelassítja a gépkocsik sebességét. Ezek után újból szorgalmazzák majd a közútkezelőnél körforgalom kialakítását, mondta a város első embere.

Megtudtuk azt is, hogy  pénteki baleset helyszínétől déli irányban, mintegy három kilométerre a város biztosított egy területet az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kérésére, ahol a tervezett új hazai négy mentőhelikopter-leszálló pálya egyike megépülhet. Ennek megfelelően módosították a város rendezési tervét, a földhivatali ügyek elrendezésében is segítettek. Az OMSZ pályázni fog a leszállópálya megépítésére, a polgármester úgy tudja, hogy 2015 június közepéig meg is fog épülni a négy új mentőhelikopter leszállópálya, köztük  a sárvári is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!