Sárvár

2016.05.01. 16:46

Májusfaliget: 35 fát állítottak a sárváriak

Ezer sárvári ismét májusfaligetté varázsolta a sárvári várparkot. A két éve magyar rekordként elismert 25 májusfaállítást idén megtetézve 35 feldíszített fa magasodott a Nádasdy-vár előtt.

Pajor András

A sárvári civil szervezetek és intézmények segítségével elkészült új májusfaállítási rekordkísérletre május elsején délelőtt került sor. A májusfaállítás a magyarság egyik legintimebb népszokása, ami most látványos közösségi produkcióvá vált a részt evők által.

A fák megtisztítását, díszítését és felállítását hangosbeszélőn Kondora István polgármester és Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Ferenc Múzeum igazgatója irányította. A legnagyobb fát a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület állította, az előjog őket illette, mivel a korábbi években is részt vettek már a májusfaállításban.

A tűlevelűeket díszítették a Vármelléki Óvoda apróságai, a Petőfi Úti Óvoda, a Nádasdy iskola, a katolikus iskola, és a Gárdonyi iskola, valamint a Barabás szakközépiskola diákjai. A harmincöt a Nádasdy-vár külső falának és belső udvarának kontúrjának sarokpontjait mintázó alakzatban helyezték el. Így felülről a vár ismert ötszögű vonalai rajzolódtak ki. A fákat egyesével, egymás után állították fel.

Az új, nem hivatalos rekordkísérletben részt vett a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület mellett a Sárvár és Vidéke Méhész Egyesület, a Sárvári Koncertfúvószenekar, a Senior Néptánc Együttes, a Kinizsi Sportegyesület, a Sárvári Nagycsaládosok Egyesülete, a Nádasdy Hagyományőrző Egyesület, a Stop & Go Táncegyesület, az Evangélikus Férfiegylet, a Sárvári Oratórikus Kórus, a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület, a Pedagógus Női Kar, a Sárvári Néptánckör, a Bogarasok Baráti Köre, a Városháza, a Sárvári Fotóklub, az Urban Dance, a Kanona Band, a Sárvári Média Nonprofit Kft., valamint a Nádasdy Ferenc Múzeum és a Sárvári Polgárőr Egyesülettel együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!