Sárvár

2017.04.18. 12:55

Megújul a tornacsarnok

Sárvár - Lassan befejezéséhez közeledik a több mint egy évtizeden át, három szakaszban zajló Nádasdy Tamás Általános Iskola felújítása. A mostani több mint 100 millió forintos beruházással az intézmény tornacsarnoka is teljesen megújul.

Pajor András

Befejező szakaszához érkezett a sárvári Nádasdy iskola teljes felújítása. Az épület külső homlokzati-energetikai, szigeteléssel és nyílászárók cseréjével járó felújítása mellett, a tornacsarnok padlózatcseréje után került sor a megújulás záró ütemére. Ennek során a tornacsarnok vizesblokkjai és öltözői kapnak 120 millió forintos összegből új műszaki tartalmat és szebb külsőt - mondta Lakat Attila iskolaigazgató. - A munkálatok befejezésével egy minden igényt kielégítő, korszerű oktatási intézmény várja majd a diákokat. Teljesen megújul a fűtésrendszer, mindenütt új burkolatot kapnak a falak. Mire minden elkészül, kora nyáron már egy 21. századi körülményeket biztosító általános iskola leszünk, ahol most már a körülmények is megfelelnek a tanuláshoz - sorolta az intézmény átalakulásának kedvező hatásait Lakat Attila.

Lakat Attila igazgató szerint júniusra befejeződik az iskola felújítása Fotó: Pajor András

A mostani felújítás különlegessége, hogy a beruházás jelentős részét a sportcélra felajánlható társasági adóból, TAO-támogatásból finanszírozták. Ehhez tett hozzá húszmilliós önerőt a város - emelte ki Máhr Tivadar alpolgármester. Kijelentette: ezzel is jelzi a város, hogy továbbra is fontosak a gyerekek jó körülményei, még akkor is, ha már nem az önkormányzat az iskola fenntartója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!