Sárvár

2014.08.26. 16:40

Megújult az óvoda, a hét végére elkészül az interaktív szökőkút Sárváron

Sárvár - Gőzerővel dolgoznak a munkások a Vármelléki Óvodában, amelynek nagy részét már a jövő héten birtokba vehetik az óvodások. A Posta téren is nagy a sürgés-forgás, most éppen a szökőkutat szerelik a szakemberek.

Nagy Ildikó

Az 1970-es években épült, szürke homlokzatú óvoda helyén színesre vakolt, sátortetővel megfejelt épület fogadja majd azokat a gyermekeket, akik a nyári szünet után a jövő héten visszatérnek a csoportjukba. Rá sem ismernek majd az ovira, ahol június eleje óta munkások sürgölődnek. Egy pályázaton elnyert támogatás révén 160 millió forintból újulhat meg az intézmény. Korszerűsítették a fűtési rendszert, kicserélték a csöveket, a radiátorokat, valamennyi nyílászárót, és kifestettek minden helyiséget. A főépület külső hőszigetelést és új, színes homlokzatot, valamint sátortetőt kapott utóbbira elsősorban a korábban gyakori beázások miatt volt szükség.

Németh Zsolt (jobbról) és Szakos Dávid a Vármelléki Óvoda főépületének bejáratánál hamarosan végeznek a burkolással. A korábbi szürke épület helyett a jövő hétfőtől színes falak fogadják a gyerekeket.

A hátsó épület is megújult: a földszinten található csoportszobák egyikéből tornaszobát és -szertárt alakítottak ki, az újonnan ráépített részben pedig két csoportszobát alakítanak ki. Dr. Dolnyik Gézáné intézményvezető elmondta, hogy a bővítés révén az eddigi nyolc helyett kilenc csoportban foglalkozhatnak majd a gyerekekkel. A nevelési év jövő héten elkezdődik, addigra két csoport kivételével mindenki elfoglalhatja új birodalmát. A hátsó épület két csoportszobáját azonban csak két héttel később vehetik majd birtokba a gyerekek, akiket addig a szomszédos, egykori bölcsődében helyeznek el.

Klinger Richárd a meg-újult Posta téren az interaktív szökőkút vízgépészeti szerelése közben

A Posta téren is sok szakembert láttunk: a műszaki átadást péntekre tervezik. Ottjártunkkor a szökőkutat szerelték. Az interaktív szökőkút 72 fúvókájába színes LED-lámpákat építettek be. A kút előtt, valamint annak belső részében súlyérzékelővel ellátott köveket raktak le: ha valaki rálép a kőre, az előtte lévő négy fúvóka megáll, és az illető besétálhat a kút közepébe, majd ugyanígy vissza. Kondora István polgármester elmondta, hogy az idei adventi rendezvényeket már a megújult Posta téren fogják megtartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!