Sárvár

2015.12.01. 16:51

Minden ágyhoz jut fotó a sárvári kórházban

Sárvár - A fotóklub díszíti fel a sárvári kórházat. Nem karácsonyi díszbe, hanem a várost és környékét bemutató fényképnyomatokat ajándékoz a Sárvári Fotóklub Egyesület a Szent László Kórháznak.

Pajor András

A rehabilitációs osztály kórház közösségi tereibe kerülnek ki először a klub által készített fotók. A kórház és a fotósok terve az, hogy legalább minden betegágyhoz jusson egy-egy olyan kép, amely színeivel és hangulatával segítheti a gyógyulást.

- Az intézmény elkészült, korszerűen felszerelt, jó körülményeket biztosít, de eddig nekünk sem jutott eszünkbe, hogy képek kerüljenek a falakra. Ezért örülünk szívből a sárvári fotósok kezdeményezésének - mondta Vancsura Miklós kórházigazgató.

A fotóklub egyesület egyik tagja is itt lábadozott, és ekkor született meg az elhatározás, hogy képeket ajánlanak fel a kórháznak. A falakra kerülő képek nem hagyományos üvegkeretet kapnak, hanem a balesetveszély elkerülése érdekében újszerű technológiával, vékony műanyag habkartonra lesznek felkasírozva. A fotóklub felajánlotta, hogy ha az osztályoknak és a betegeknek is akadnak jó ötleteik, hogy milyen témák kerüljenek a képekre és a falakra, akkor azokat a klub tagjai megörökítik.

A kórház betegei a képeket látva tetszésüknek adtak hangot, igyekvésre biztatva a fényképészeket, hogy mihamarabb elkészüljenek a munkával, mert még ott tartózkodásuk alatt látni szeretnék az összes alkotást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!